Evolutie si implinire in relatia de cuplu

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

relatia de cuplu

 

 A evolua in relatia de cuplu

– O perspectiva a Constelatiilor Familiale –

Ce nu am primit, nu putem da mai departe. Acest fapt are efecte considerabile asupra relatiei de cuplu.

Multi isi reprezinta partenerul ca ideal, asa cum ar trebui el sa fie. Cu un partener ideal nimeni nu poate evolua. Ce ar insemna un partener ideal pentru mine? Ar fi atunci cand i-as putea spune:” tu esti mama mea si eu sunt copilul tau”. Dar ce rezulta dintr-o astfel de relatie?

Fiecare dintre parteneri, barbatul si femeia, au crescut intr-o anumita familie, cu anumite dificultati si astfel au evoluat intr-un anumit fel. Ori iata ca acum se intalnesc, fiecare cu felul lui de a fi diferit si devin o provocare unul pentru altul. Daca se iau asa cum sunt, eact asa cum sunt, vor evolua unul alaturi de altul. Atat si nimic mai mult. Asta este conditia.

Atunci am putea, fireste, sa privim si altfel dificultatile ce apar in relatia de cuplu. Le-am putea pretui si am putea evolua prin ele, astfel incat relatia sa devina tot mai implinita si fericita.

Cum se implineste relatia de cuplu

Pentru o relatie de cuplu implinita sunt necesari trei factori. Fiecare este important in sine si nu poate fi inlocuit de un altul.

Relatia sexuala

Primul dintre factori este relatia sexuala. Pentru ca relatia de cuplu este orientata spre actul sexual, este necesar ca acesta sa fie implinit. El este tot ceea ce conteaza, in cele din urma, caci numai prin el viata poate continua. In actul sexual se contopesc iubirea si viata. El este punctul culminant al evolutiei noastre. In actul sexual, in iubirea ce se exprima prin acesta si in instinctul care ne impinge spre el, actioneaza cea mai mare forta pe care o cunoastem. Orice viata tinde de a darui mai departe, este subordonata acestei cerinte si se implineste odata cu ea. De aceea, forta care actioneaza prin ea este forta propriu-zisa a vietii. Ea este, fara indoiala, forta cea mai spirituala, cea mai inalta si as spune cu ajutorul unei imagini, cea mai aproape de Dumnezeu. In ea se manifesta puterea cea mai cuprinzatoare a lumii, cea mai divina si cea mai palpabila. Astfel relatiei de cuplu ii este necesar, in primul rand, ca dragostea sexuala sa fie implinita.

Iubirea inimii

La aceasta se adauga un al doilea fapt, anume iubirea inimii. Dragostea sexuala se implineste mai bine atunci cand izvoraste din iubirea inimii, cand este o implinire a acesteia. Iubirea inimii este un fapt aparte. Sexualitatea poate exista fara ea, dupa cum si ea poate exista fara sexualitate. Fiecare din ele sunt lucruri aparte: iubirea sexuala si iubirea inimii.

Traiul in comun

La primele doua se adauga un al treilea fapt: traiul in comun, unul langa altul.Viata in comun poate exista fara sexualitate si uneori chiar fara iubire. Vedem numeroase perechi care raman impreuna fara a se mai iubi cu adevarat , din inima. Dar traiul in comun este un bun pretios. El trebuie anume invatat si trait.

Cand cele trei: iubirea sexuala, iubirea inimii si traiul in comun, cu tot ceea ce ii este propriu – reciprocitate, ajutor, suport – ajung sa coexiste, atunci se implineste si relatia de cuplu. Atunci evoluam in relatia de cuplu.

 

Pentru a participa la un workshop de Constelatii Familiale click aici

Pentru a-mi adresa o intrebare click aici

 

 

Acest articol este oferit de Optimizare Personala – www.optimizarepersonala.ro , autor –Lakshmi Barbus si reprezinta un fragment despre Relatia de cuplu a-l autorului Bert Hellinger

Puteti republica articolul incluzand mentiunea de mai sus si lasand toate link-urile intacte.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Reddit 0 StumbleUpon 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×

No comments yet.

Leave a Reply