Constelatiile Familiale

 

constelatii familiale

Ce sunt Constelatiile Familiale?

Constelatiile familiale reprezinta un proces fenomenologic, o  metoda transgenerationala ce este adusa pentru prima data de Bert Hellinger si care restabileste fluxul iubirii, al aromoniei si reechilibreaza fortele ce actioneaza  in cadrul unei familii.

Ele ne ofera posibilitatea de a ne uita intr-un mod profund si puternic la dinamica familiilor noastre si la modul in care suntem inlantuiti in acest sistem familial pentru a putea intelege si a ne putea elibera pe noi insine spre o viata traita la potentialul nostru complet.

Asa cum in constelatiile stelare fiecare stea influenteaza  pe celelalte tot astfel se regaseste si in sistemul familial aceasta consecinta si tot ceea ce a ramas nerezolvat, nespus, neiertat  apare intr-o forma sau alta la generatiile urmatoare.

Exista legi ascunse care s-au relevat de-a  lungul timpului si care actioneaza in cadrul familiei.

Principalele legi de care se tine cont in constelatiile familiale ar fi :

  • cu totii avem drepturi egale de a apartine unui sistem familial;
  • exista o ierarhie in termeni de ordine a nasterii: cei care se nasc primii sint primii; parintii ofera, iar copiii primesc;
  • barbatul ocupa prima pozitie in familie, insa el munceste in serviciul femeii.

Cand acestea sunt incalcate, geneatiile viitoare repeta destinul membrilor din familie care au fost exclusi, uitai sau nerecunoscuti in locul lor de drept.

Cum se desfasoara un workshop de constelatii familiale?      ela2

Constelatiile familiale se desfasoara in interiorul cercului creat de catre cei prezenti la workshop. Dupa ce participantul isi spune dorinta inimii el alege reprezentanti pentru  membrii familiei lui sau alte persoane care fac parte din situatia lui de viata in functie de decizia celui care faciliteaza constelatiile.  Participantul ii aseaza pe reprezentanti  intuitiv in relatie unul cu celalalt dupa propriile lui trairi. Ceea ce se observa este ca odata plasati in interiorul cercului si investiti cu acea identitate, reprezentantii sunt condusi de o miscare interioara si se comporta exact ca si persoanele pe care le reprezinta.

De aici incolo… dinamica, interactiune, lucruri ce ies la suprafata, toate pentru a elibera fluxul iubirii in familie si a readuce libertatea, puterea si armonia celui care le cauta, participantului, dar sistemului din care face parte.

Va invit si pe voi sa cautati, sa intrebati si sa perseverati pentru a gasi ceea ce simtiti profund in interior ca este al vostru, dreptul vostru la adevarata bucurie, iubire, la relatii armonioase , la incredere in sine, abundenta.. la o viata asa cum v-o doriti!

Programarile pentru constelatii familiale le puteti face la:

Tel:  0725 388 130 sau optimizarepersonala@gmail.com  

Luni – Vineri    08:00 – 19:00

Pe curand!